Megújultan megújítva

Megérkeztünk ötnapos szentkereszti lelkigyakorlatunkról a "Szalézi Szentföldről", Péliföldszentkeresztről (sokan mondják amolyan "tudatlan tudatalatti" elszólással Péliszentföldkeresztnek!). Ismét megtapasztalhattam, hogy szent ez a hely, a magyar szalézi szentség bölcsője és forrása egykor, de ma is. Csodálatos, frissülő tavaszi táj a Gerecsében, de annyi minden még: megújító találkozások, imádságok, közösségi szentmisék, egyedüllétek, elmélkedések, előadások és együttlétek... és ezek után talán kár is tovább magyarázni.

Szentkereszt egyik ikonja: a nemesnövésű öreg tölgy
A megújult ember vagy megerősíti magában a jól bevált régi értékeket, vagy a megújulás erejében és jegyében újít. Utóbbi szerint megújult lelkesedésemben hozott döntésemmel egy pár gombnyomással én is megújítottam a blog külcsínjét. Nem, aki ismer, tudja, hogy nincs bennem állandó újítási viszketegség; nem is a modern korszak diktálta "mindig újat!" őrülete vezetett. Sokkal inkább az a többlet, hogy az új megjelenéssel együtt új funkciók alkalmazására van lehetőség. Így most már cikkeimet lehet (de nem kötelező) pl. nyilvánosan minősíteni. De az új forma több másra is alkalmas: lelkesítő visszajelzésre, az olvasói igény felmérésére, netán kedvcsinálónak a messzi távolból idetévedt ismeretlen internetvándor számára. Egy pár kattintással néhány közösségi oldalon is népszerűsíteni lehet a cikkelyeket - amennyiben persze elnyerte az olvasók tetszését. 

Továbbra is szíves-örömest fogadom az olvasmányokra reagáló visszajelzéseket, bejegyzéseket is, alkalmasint a privát megjegyzéseket. 
Azoktól, akik megszokták a régi külalakot, megértést kérek, az újat örvendezve fogadókkal pedig együtt örvendezek!

Megjegyzések

Zsuzsi üzenete…
Szervusz Péter Atya!
Péliföldszentkeresztröl nekem is szépséges emlékeim vannak: a Nyolc Boldogság közösségnél többször tettünk látogatást, Bajótról (régi Regnumosként) is többször mentünk át. Emlékszem egy tavaszi vendégeskedésünkre, az ébredö természetre, azóta készítek én is tésztasalátát salátaboglárkával... Örülök, hogy Péli Téged is megújított, a megújult blognak is örülök és szeretettel várom az újabb bejegyzéseket! Zsuzska